lrg

Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés

GINOP-2.1.7-15-2016-01761 kódszámú, „Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés” tárgyú, Viselhető, adaptív, perszonalizálható fényforrásfejlesztés RGB (RGBW) LED technológiával 

Az LRG É-L Kutató-fejlesztő és Szakértő Iroda Kft. a LED világítástechnika fejlődésének már a legelső lépcsőinél is ott volt, és azóta is folyamatosan frissíti és korszerűsíti ezzel kapcsolatos termék portfólióját. Ebben újdonságként a GINOP K+F projektben egy olyan prototípus megoldást fejlesztett ki, amelyben a perszonalizálhatóság, a viselhetőség és az IoT technológiai kapcsolódás valósult meg egyszerre.

A fejlesztés során eddig még nem használt technológiákat is feltártunk, illetve a felhasználási területek sokaságát elemeztük. Ebből nem csupán egy szerkezeti kialakítás, hanem több használati esetre készült prototípus is készült, ezzel együtt nagyobb piaci lehetőségek és nyíltak.

A fényforrás fejlesztés eredményeképpen a következő tulajdonságokkal bíró prototípus portfólió jött létre:

  • adaptív, azaz a használónak és a felhasználási módnak megfelelően tág határok között változtatható a teljesítmény és a spektrum (a használóhoz illeszthető)
  • perszonalizálható, azaz minden használó saját látásához igazítható,
  • viselhető illetve mobilisan használható,
  • megvalósítja az mozgóképi adatrögzítést,
  • egyedi technológiai megoldás
  • felhasználóbarát kialakítás

A potenciális felhasználási területek közül a legfontosabbak:

  • orvosi, fogorvosi műveletek közbeni világítás
  • gyártósori munka megvilágítása
  • gyártási minőségbiztosítási lehetőségek bővítése
  • objektumok speciális megvilágítása
  • munkakutyák tevékenységének segítése
  • rendfenntartó, rendvédelmi, honvédelmi, katasztrófavédelmi szolgálatok tevékenységének segítése
  • iskolai és otthoni speciális világítások gyerekeknek
  • általában olyan felhasználás, ahol a színek pontosabb elkülönítése, kiemelése stb. hasznos lehet.

A prototípus világszinten is hordoz technológiai újdonságokat, a megvalósított elektronikai koncepció és a használati módok egyetlen más termékben sem találhatóak meg.

A projekt eredményeként előállt megoldás kiválóan mutatja mindazt a kompetenciát, amit a vállalkozás szakembereinek tudományos háttere és több évtizedes tapasztalata jelenti.

 

Disszeminációs  kötelezettség anyaga

   Meghívó      

 Dr. Élő Gábor

     előadása

 Giczi Andrea

előadása

   Ujj Tibor         

előadása

  

Pályázatok

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása

Az LRG Kft. megkezdte a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által 2016. december 7-én meghirdetett „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében” című pályázati kiíráson nyertes, az „LRG Kft. kapacitásbővítő projektje kombinált pályázat keretében” című, GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01174 jelű projekt megvalósítását.

Egyén-specifikus otthonápolási COVID-riasztó okoseszköz, a kórházterhelés minimalizálására

Egyén-specifikus otthonápolási COVID-riasztó okoseszköz, a kórházterhelés minimalizálására

Az LRG Kft. által megvalósított, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által 2021.03.18-án meghirdetett „Mikro-, kis- és középvállalkozások egészségipari termékek gyártására irányuló fejlesztéseinek támogatása” pályázaton nyertes, „Egyén-specifikus otthonápolási COVID-riasztó okoseszköz, a kórházterhelés minimalizálására” című, GINOP-1.2.15-21-2021-00020 jelű projekt.

Gyorsépítésű szerkezeti elemek vágókobot rendszerének fejlesztése egyedi tömeggyártáshoz

A Kontex Kft. és az LRG Kft. megkezdete a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap által meghírdetett „2020-1.1.2-PIACI-KFI - Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” című pályázati kiíráson nyertes, „Gyorsépítésű szerkezeti elemek vágókobot rendszerének fejlesztése egyedi tömeggyártáshoz” című projekt megvalósítását.