lrg

Bemutatkozás

Az LRG Kft. a Széchenyi István Egyetem oktatói által létrehozott tipikus spin-off vállalkozás. Az egyetemi oktató és kutatómunka során felhalmozott tudásbázison nyújt értéknövelt szolgáltatásokat az üzleti tanácsadás és egyedi (infokommunikációs, gyártástechnológiai, orvostechnológiai, agrár stb.) rendszerfejlesztés és üzemeltetés területén.

Fő profilja az egyedi IKT (infokommunikációs technológia) rendszerek fejlesztése, továbbá az IKT-val segített életvitel (AAL- Ambient Assisted Living), illetve a lézertechnológiát alkalmazó mérő-, gyártó, ellenőrző műszerfejlesztés területén. A speciális egyedi igényeket kielégítő (hűtőházak, kemencék, aluljárók, emlékművek, robbanásveszélyes helyiségek, sportcélú, precíziós gazdálkodás megoldások stb.) LED lámpák fejlesztése és gyártása saját, innovatív technológiai megoldással történik, melyet folyamatosan világszínvonalon tud tartani (nagy multinacionális cégek stabil beszállítója).

Az LRG Kft. az elmúlt időszakban több eredményes K+F+I projektben vett részt. Ezen tevékenységében a fő irányvonalat a minőségbiztosítást támogató integrált mérő, adatfeldolgozó, és minősítő berendezések képviselik. Továbbá sikeresen értékesíti beágyazott rendszerekhez alkalmas programozói kapacitását a vezérlés technika, adatgyűjtés, adatfeldolgozásban egy olyan speciális keretrendszer segítségével, melynek fejlesztői felülete, moduláris felépítése nagyban gyorsítja az elméleti megoldások tesztelhető gyakorlatra fordítását.

Meghatározó üzleti koncepció szerint saját fejlesztésű termékekkel kíván betörni és bennmaradni a meghatározó bel- és külpiacokra. A vevők speciális igényeire rugalmasan alakítható, moduláris termékportfoliókkal rendelkezünk a szenzortechnológiától a végberendezések szerkezeti kialakításáig. A termékfejlesztésnél, illetve a megoldások architekturális kialakításánál a jövőben is törekedni fog a hosszú üzemidőre, a megbízhatóságra, az energiatakarékosságra és az újrahasznosíthatóságra, melyek összeségében az egyik legfontosabb integratív szemponthalmazt jelentik a környezetvédelemben és a vevői igények maximális kielégítésében.

 

Alkalmasság:

Elsősorban K+F+I feladatok megoldásában és innovatív termékek prototípus fejlesztésében sikeres az LRG Kft. Eddigi partnerei között Audi Motor Hungaria, HP Magyarország, Algida Magyarország, JABIL Aftermarket Services, Le Bélier Magyarország, LICO GmbH, P&G és további hazai kis és középvállalkozások találhatók. 

Néhány, az LRG Kft. kulcskompetenciáival sikeresen lezárt K+F+I projekt:

  • Integrált csúcstechnológiai rendszer fejlesztése skálázható méretű intelligens épületek autonóm energiaellátáshoz (Eszköz és immateriális javak szállítása kapcsán mérnöki tevékenység mintegy 150M forint értekben).
  • Stratégiai csővezeték-hálózatok innovatív terepi mobil anyagvizsgáló és lézertechnológiás javító központjának kialakítása (Ipari kutatási és kísérleti fejlesztési feladatok elvégzése, eszköz és immateriális javak szállítása kapcsán mérnöki tevékenység mintegy 150M forint értekben).
  • Humán diagnosztika célú EEG vizsgálatokra használható egyszer használatos speciális kialakítású ''sapka'' sorozatgyártására alkalmas ipari gyártó berendezés prototípusának kifejlesztése (Ipari Kutatási és Kísérleti Fejlesztési feladatok elvégzése, Eszköz és immateriális javak szállítása kapcsán mérnöki tevékenység mintegy 200M forint értekben).

Az LRG Kft. szakértőirodaként három szakterület szinergikus működésével valósítja meg a piaci (döntően egyedi, speciális) igények kielégítését értéknövelt szolgáltatásként:

  • alkalmazott tudományok
  • információs és kommunikációs technológiák
  • üzleti folyamatok menedzsmentje.
  • algoritmusok létrehozása
  • komplex matematikai modellek vizsgálata

Az LRG Kft. mérnök csapata alkalmas komplex matematikai modellek hatékonyságának vizsgálatára, valamint a megrendelő által definiált problémák modellezésére, valamint algoritmusok létrehozására, melyek valós fizikai, mechanikai esetek leíró függvényeiként képesek működni.

A nagy hozzáadott értékű alap- és alkalmazott kutatómunkát jellemzően PhD tudományos fokozattal rendelkező munkatársak végzik a gazdálkodási és szervezéstudományok (információmenedzsment, minőségmenedzsment, innovációmenedzsment), a műszaki tudományok (mechatronika, infokommunikáció, közlekedéstudományok) területein.

Az LRG Kft. mérnök csapata azon dolgozik több mint 15 éve, hogy egyedi igényeket elégítsen ki gazdaság több szereplője számára, elsősorban az ipar technológiai fejlesztésének területein. Saját fejlesztésű termékei jellemzően hibatűrően működnek, így a helyszíni garanciális szolgáltatásaink 5 évtől élettartamig (5-30 év) állnak rendelkezésre a megrendelők számára. Műszaki megoldásai modern hardware/software és speciális alapanyagokra koncentrálva kerülnek kifejlesztésre.

Az LRG Kft. saját telephelyein, döntően saját technikai infrastruktúrával végzi tevékenységét, mely biztosítja a stabil operációs hátteret. A gépparkban speciális, saját fejlesztésű illetve továbbfejlesztésű berendezések találhatóak, melyek speciális, mások által nem kínált fejlesztői, tesztelői, ellenőrzési szolgáltatások piaci értékesítését teszik lehetővé.

 

Telephely:

Az LRG Kft. budapesti telephelyén elsősorban a nagy hozzáadott értékű alap- és alkalmazott kutatómunka folyik. Világszínvonalú IKT háttértechnológia (pl. hibrid felhő, multitechnológiás hálózati megoldás) biztosítja a mai modern kreatív és hatékony munkavégzést. A munkafolyamatok innovatív szervezése, a friss technológiák gyors implementálása és a munkavégzés körülményeinek korszerűsége rugalmasan biztosítja a belső és külső szakértők eredményes együttműködését. A csoportmunka korszerű módszerei és technológiái beleilleszkednek a elméleti kutatómunka hagyományos menetébe és így együtt nemcsak helyi, hanem szükség szerint távoli szakértők bevonása is zökkenőmentes. Alapvetően triász alapú munkavégzés folyik, ezzel minimalizálva a kommunikációs időszükségletet, növelve a hatékonyságot. A lebontott munkacsomagok innovatív, monitorizáló projektvezetéssel kerülnek magasabb rendszerszintekre.

K+F+I tevékenységünk folyamatos bővülése miatt keressük a szükségleteinknek jobban megfelelő új üzleti és operációs infrastruktúra megoldást.

Pályázatok

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása

Az LRG Kft. megkezdte a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által 2016. december 7-én meghirdetett „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében” című pályázati kiíráson nyertes, az „LRG Kft. kapacitásbővítő projektje kombinált pályázat keretében” című, GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01174 jelű projekt megvalósítását.

Egyén-specifikus otthonápolási COVID-riasztó okoseszköz, a kórházterhelés minimalizálására

Egyén-specifikus otthonápolási COVID-riasztó okoseszköz, a kórházterhelés minimalizálására

Az LRG Kft. által megvalósított, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által 2021.03.18-án meghirdetett „Mikro-, kis- és középvállalkozások egészségipari termékek gyártására irányuló fejlesztéseinek támogatása” pályázaton nyertes, „Egyén-specifikus otthonápolási COVID-riasztó okoseszköz, a kórházterhelés minimalizálására” című, GINOP-1.2.15-21-2021-00020 jelű projekt.

Gyorsépítésű szerkezeti elemek vágókobot rendszerének fejlesztése egyedi tömeggyártáshoz

A Kontex Kft. és az LRG Kft. megkezdete a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap által meghírdetett „2020-1.1.2-PIACI-KFI - Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” című pályázati kiíráson nyertes, „Gyorsépítésű szerkezeti elemek vágókobot rendszerének fejlesztése egyedi tömeggyártáshoz” című projekt megvalósítását.