lrg

Hőkezelés

A szinterezett alkatrészek új lehetőségeket nyitnak a kreatív és költséghatékony tervezési megoldások számára.

hőkezelő kép 1A szinterezett alkatrészek új lehetőségeket nyitnak a kreatív és költséghatékony tervezési megoldások számára. A szerkezeti alkatrészek porból történő előállítása versenyképesebb a többi gyártási technológiával szemben, különösen összetett alkatrészgeometriák esetében. A szinterezett fém alkatrészek gyártása esetén kevesebb a folyamatlépés, kevesebb a megmunkálás és kevesebb az anyag- és energiapazarlás, így a legalacsonyabb összköltségű megoldást eredményezi. A szinterezett alkatrészek sokkal többet kínálnak, mint költségmegtakarítást. Termékek olyan anyagokból készülhetnek, amelyek meghatározott célokat szolgálnak, és olyan kialakítással, amely más gyártási technológiák esetében kivitelezhetetlen vagy lehetetlen lenne.

A szinterezendő előgyártmány (Green Parts) létrehozható: hagyományos, izosztatikus préselés (Isostatic Pressing), extrudálás (extrusion molding), fröccsöntés (injection molding), fém 3D nyomtatás (Binder Jet additive manufacturing) technológiával.

Partnereink által előállított Green Parts szinterezéses hőkezelését védőgázas kemencében valósítjuk meg. Hőkezelés szolgáltatásaink laboratóriumi és egyedi, kisszériás termékek szinterezésére specializálódott. Szinterezés hőkezelés díjszabása egyedi, alapanyag keverék és előgyártmány térfogat befolyásolja. Kérjen ajánlatot az lrg@lrg.hu e-mail címen!

 

 

Pályázatok

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása

Az LRG Kft. megkezdte a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által 2016. december 7-én meghirdetett „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében” című pályázati kiíráson nyertes, az „LRG Kft. kapacitásbővítő projektje kombinált pályázat keretében” című, GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01174 jelű projekt megvalósítását.

Egyén-specifikus otthonápolási COVID-riasztó okoseszköz, a kórházterhelés minimalizálására

Egyén-specifikus otthonápolási COVID-riasztó okoseszköz, a kórházterhelés minimalizálására

Az LRG Kft. által megvalósított, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által 2021.03.18-án meghirdetett „Mikro-, kis- és középvállalkozások egészségipari termékek gyártására irányuló fejlesztéseinek támogatása” pályázaton nyertes, „Egyén-specifikus otthonápolási COVID-riasztó okoseszköz, a kórházterhelés minimalizálására” című, GINOP-1.2.15-21-2021-00020 jelű projekt.

Gyorsépítésű szerkezeti elemek vágókobot rendszerének fejlesztése egyedi tömeggyártáshoz

A Kontex Kft. és az LRG Kft. megkezdete a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap által meghírdetett „2020-1.1.2-PIACI-KFI - Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” című pályázati kiíráson nyertes, „Gyorsépítésű szerkezeti elemek vágókobot rendszerének fejlesztése egyedi tömeggyártáshoz” című projekt megvalósítását.